Tsonga en Gasquet komen naar European Open

Door Ludo Van Campenhout op 13 september 2018, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport
European Open

Een maand voor de start van de derde editie van de European Open op 14 oktober kondigt de organisatie vandaag de volledige spelerslijst aan. Titelverdedigers Jo-Wilfried Tsonga (winnaar 2017) en Richard Gasquet (winnaar 2016) vullen de lijst met topspelers aan. Zij zullen samen met onder anderen David Goffin (ATP-11), Gaël Monfils (ATP-42), Kyle Edmund (ATP-16), Feliciano Lopez (ATP-74) en Diego Schwartzman (ATP-14) de Belgische tennisfans trakteren op hoogstaand tennis. En ook de Belg Ruben Bemelmans tekent present voor deze editie, dankzij een wildcard voor de hoofdtabel op het enige ATP-toernooi van België.

Tennisfans kunnen zich van 14 tot 21 oktober naast professioneel tennis verwachten aan een goedgevuld activiteitenprogramma in de Lotto Arena.

Toernooidirecteur Dick Norman kijkt met verwachting uit naar het toernooi: “We zijn erg tevreden dat we dit jaar opnieuw tennis van wereldniveau naar Antwerpen kunnen halen. Deze editie wordt ongetwijfeld de beste ooit.”

Ook schepen voor sport Ludo Van Campenhout is erg blij met de spelerslijst: “Sinds 2016 kunnen we met de European Open opnieuw genieten van toptennis in Antwerpen. Deze topatleten, waaronder de beide ex-winnaars, zijn ware rolmodellen. Zo maken we iedereen bewust van het belang van een gezonde levensstijl en stimuleren we Antwerpenaars en bezoekers om meer te sporten en te bewegen.”

Belgische wildcards voor Bemelmans en Bergs

Ruben Bemelmans (ATP-109) krijgt van de organisatie de eerste wildcard voor de hoofdtabel toegestopt. “Ruben is een Belgische speler met heel wat potentieel, dat heeft hij het afgelopen jaar tijdens verschillende toernooien bewezen. We bieden hem dan ook maar wat graag de mogelijkheid om hier voor eigen publiek te tonen wat hij waard is ”, aldus Dick Norman. Later wordt beslist welke spelers de overige twee wildcards voor de main draw zullen krijgen. Het jonge talent Zizou Bergs krijgt dan weer een wildcard voor de kwalificatietabel, en zo een kans om te schitteren op eigen bodem.

 

Voorafgaand aan het toernooi vindt op 12 oktober voor de allereerste keer het prekwalificatietoernooi van de European Open plaats, waarvan de winnaar zich plaatst voor de kwalificatietabel. Dit prekwalificatietoernooi wordt gespeeld door de winnaar van de Belgian Circuit Masters, de twee beste Belgische ATP-spelers die niet geselecteerd zijn voor de hoofdtabel of kwali’s en een andere Belgische speler die nog een wildcard krijgt van de organisatie.

Wie de eerste tegenstander van David Goffin en de andere spelers zullen zijn, komen we te weten tijdens de loting net voor de start van het toernooi. Deze vindt plaats op zaterdagavond en is live te volgen via de facebookpagina van de European Open.

European Open editie 2018: meer dan toptennis

“Voor Belgische tennisfans die in eigen land de toppers aan het werk willen zien, is de European Open een unieke kans. Als event director heb ik met dit toernooi dus één missie: het toptennis in België op de kaart te zetten. De European Open moet één groot tennisfeest worden. En onze aanpak lijkt te werken: de party op vrijdag is een groot succes en ook voor het finaleweekend op zaterdag en zondag is de courtside zone van de arena al voor 75% gevuld. Ook voor de andere dagen loopt de ticketverkoop goed en dat hebben we vooral te danken aan de vele activaties met onze ambassadeurs, zowel in de clubs als op grote evenementen.”, vertelt Ilse Van Parys, event directeur European Open.

Het team van de European Open organiseerde de voorbije zomer, in aanwezigheid van ambassadeurs als Sabine Appelmans, Steve Darcis en Johan Van Herck, verschillende tennisclinics en de ‘Goffin Challenge’.

De European Open organiseert naast de matches ook heel wat themadagen en activiteiten:

School days

Zo zijn er op maandag 15 en dinsdag 16 oktober de School Days waarbij kinderen na een themaweek over tennis een dagje op bezoek komen naar de European Open.

Senior Day

Ook seniorenorganisaties zijn welkom op maandag 15 oktober om voor de helft van de ticketprijs het toernooi te bezoeken (Senior Day).

Ladies Day

Op donderdag 18 oktober maakt niet alleen David Goffin zijn opwachting op het toernooi. Terwijl onze Belgische topper de court betreedt voor zijn eerste match worden de dames tijdens deze Ladies Day in ontvangen met een glaasje cava en een goodie bag.

Party

Op vrijdag 19 oktober wordt Court #1 na de laatste match van die dag omgetoverd tot feesttempel. Iedereen met een ticket voor deze dag is welkom op dansvloer van de European Open party waar Coco Jr. en DJ Crazy Sir G de tennisfans trakteren op een swingend tennisfeest. Deze party luidt meteen het finaleweekend in met telkens om 13 uur de eerste match van de halve finale- en finaledag.

Alle info over de European Open 2018 is te vinden op europeanopenatp250.com

Over de European Open

De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 615.206 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is