Topspektakel in Antwerpen met het WK Acrobatische Gymnastiek

Door Ludo Van Campenhout op 3 april 2018, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport
WK Acrogym

Van 13 tot 15 april verzamelen 's werelds beste gymnasten uit de discipline acrobatische gymnastiek in Antwerpen voor het Wereldkampioenschap Acrogym. Dit evenement vindt plaats in de Lotto Arena en wordt van 4 tot 10 april voorafgegaan door een jongerencompetitie. Naast toplanden zoals Rusland, China en Wit-Rusland is België ongetwijfeld één van de medaillekandidaten in de verschillende categorieën.

Lenigheid, evenwicht, kracht én teamwork: dat zijn zowat de ingrediënten van acrogym. Op het WK komen gymnasten in 5 verschillende formaties in actie: meisjes paar, heren paar, gemengd paar, meisjes drie en heren vier.

De Belgische selectie bestaat uit onderstaande teams, waarvan enkele met  behoorlijke medaillekansen:

  • Heren paar: Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel)
  • Meisjes paar: Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze)
  • Gemengd paar: Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom)
  • Heren vier: Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Bram Geusens (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze)
  • Meisjes drie: Lena De Moor (Turnclub Athena), Anna Hyde en Eva Hyde (Sterk & Lenig Drongen)

In de week voor het WK komen gymnasten in actie op de internationale jongerencompetitie World Age Group Competitions. Van 4 tot 10 april zetten meer dan 700 atleten alles op alles om te schitteren in de Lotto Arena. Voor België treden daar 32 gymnasten in de 3 verschillende leeftijdscategorieën (11-16 jaar, 12-18 jaar en 13-19 jaar) aan.

Alle informatie op www.acrobatics2018.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is