Stadhuis viert 450ste verjaardag met nieuwe feestverlichting

Door Ludo Van Campenhout op 25 februari 2015, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Publiek domein
Lichtplan stadhuis

Het stadhuis van Antwerpen wordt 450 jaar oud. Op vrijdag 27 februari is iedereen tussen 18 en  23 uur uitgenodigd voor het verjaardagsfeest op de Grote Markt. Het wordt een gezellig en feeëriek moment met foodtrucks waar de aanwezigen hapjes en drankjes kunnen kopen. Wie eerder een warm plekje verkiest, kan terecht in een van de cafés of restaurants op de Grote Markt. kers op de verjaardagstaart wordt het aansteken van de gloednieuwe en sfeervolle LED-straatverlichting van het stadhuis en de Grote Markt en omgeving.  

Om 18.30 uur verwelkomt gastheer Tanguy Ottomer iedereen. Op de beiaard van de kathedraal weerklinkt dan Happy Birthday en vervolgens wordt de nieuwe openbare verlichting van de Grote Markt en het stadhuis aangestoken door schepen Ludo Van Campenhout. Zoals het hoort bij een verjaardag kan men daarna ook genieten van gratis verjaardagsgebak. Er worden maar liefst 1500 porties uitgedeeld.

Iedereen kan bovendien het stadhuis feliciteren. Op de Grote Markt komt immers een digitale ‘verjaardagskaart’: een social media wall met daarop een selectie van de gelukwensen voor het jarige stadhuis die openbaar geplaatst worden op Twitter, Facebook en Instagram met de hashtag #450jaarstadhuis. Ter plaatse kunnen aanwezigen dit trouwens eenvoudig doen via de gratis wifi die de stad Antwerpen sinds eind vorig jaar aanbiedt. U vindt de gratis wifi van de stad onder de naam ‘Antwerp Free Wi-Fi’.

Geïnteresseerden vinden alle info over 450 jaar stadhuis op www.antwerpen.be/450jaarstadhuis.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is