Spectaculaire klimwedstrijd in Kattendijkdok

Door Ludo Van Campenhout op 14 september 2017, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt de allereerste Belgische Deep Water Solo plaats in Antwerpen. Een spectaculaire klimwedstrijd op een speciale locatie: in het Kattendijkdok, aan de voet van het nieuwe Havenhuis. Ervaren klimmers trachten zonder beveiliging bovenaan een klimmuur te geraken die boven het water gebouwd is.

“Dit urban evenement belooft alvast veel spektakel voor de klimmers en de toeschouwers”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “De deelnemers moeten een klimmuur van acht meter hoog en tien meter breed bedwingen, die deels schuin boven het wateroppervlak hangt. De atleten werken zonder klimgordel en -touw: het water van het Kattendijkdok vormt hun vangnet. ”  

De Deep Water Solo is een wedstrijd voor professionele klimmers, die bestaat uit kwalificatierondes voor de niveaus 7b (heren) en 7a (dames). De kwalificatierondes vinden plaats op zaterdag. De sterkste mannen en vrouwen kunnen zich dan plaatsen voor de finale op zondag. In die finale strijden ze voor een prijzenpot van 3200 euro.

“Voor de deelnemers wordt deze wedstrijd onvergetelijk, maar hij zal ook toeschouwers heel wat spektakel bieden”, aldus nog Van Campenhout. “Het is een alweer een knap voorbeeld van hoe Antwerpen zich profileert als urban sportstad.”

De Antwerpse Deep Water Solo kadert binnen het programma  van de Vlaamse Havendag in Antwerpen. Het is een organisatie van de vzw Rocks in Town in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Antwerpen, ondersteund door Sporting A. Als urban sport past deze wedstrijd ook volledig in het voortraject van Antwerp City Drops, het urban festival dat tussen 23 en 24 september plaatsvindt op 7 Antwerpse locaties. Alle info daarover staat op www.antwerpcitydrops.be .

 

Praktisch

  • Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen
  • Kwalificaties op zaterdag 16/9 tussen 11 en 17 uur
  • Afterparty op zaterdagavond 16/9 aan het Havenhuis
  • Finale op zondag 17/9 tussen 10 en 17 uur
  • Gratis voor toeschouwers 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is