Ronde van Vlaanderen, #mijnkoers

Door Ludo Van Campenhout op 22 maart 2018, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport
De Ronde

Vandaag zijn Antwerpen en Flanders Classics letterlijk beginnen aftellen naar de Ronde van Vlaanderen. Op de Scheldekaaien werd de startportiek van de Ronde officieel onthuld en werd een klok in gang gezet die aftelt naar de start van de wielerwedstrijd op zondag 1 april. Tegelijk werd het volledige programma van het Rondeweekend bekendgemaakt. Met  #mijnkoers wil Sporting A de vele Antwerpse koersverhalen naar boven halen. Daar wordt een wedstrijd aan gekoppeld waarmee koersliefhebbers een van de drie plaatsen in de volgwagen kunnen winnen. Nieuw dit jaar is de organisatie van ‘De Kleine Flandrien’, waarmee in de week van 26 maart heel wat Antwerpse scholen ondergedompeld worden in de koerssfeer.

Nog 10 dagen en dan is het weer zover: de Ronde van Vlaanderen. Het aftellen naar de start van Vlaanderens Mooiste is officieel begonnen. De aftelklok op de startportiek van de Ronde van Vlaanderen telt minutieus af naar zondag 1 april 10.30 uur. Dan zal het klassieke wielerpeloton, met toppers als Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, zijn Ronde net als vorig jaar starten op de Scheldekaaien ter hoogte van het Steenplein. Die eerste Antwerpse start staat nog steeds in het geheugen van elke wielerliefhebber gegrift.

Ook Wouter Vandenhaute van organisator Flanders Classics kijkt met een goed gevoel terug naar de eerste editie vanuit de Scheldestad. “Voor ons voelde deze eerste start van De Ronde in Antwerpen een beetje aan als een eerste schooldag. Alles was nieuw: het sportieve parcours in aanloop naar de Vlaamse Ardennen, de logistieke voorbereidingen op de nieuwe startlocatie, en dan was er nog ons gloednieuwe concept voor de voorstelling van de renners. Ik geniet nog steeds na van de manier waarop de afscheidnemende Tom Boonen vorig jaar onder een stralende zon het podium op de Grote Markt opreed via de gele catwalk na die indrukwekkende viking clap van het massaal aanwezige publiek. Kippenvel! En dan de eigenlijke start van de wedstrijd onder begeleiding van een waterspektakel op de Schelde en vier overvliegende stuntvliegtuigen, het plaatje klopte helemaal. Het zijn net deze details die onze grootste Vlaamse klassieker alleen maar groter maken. Ook het enthousiasme van de Antwerpenaars voor de koers blijft me bij. Kortom, we kijken ernaar uit om op zondag 1 april een gelijkaardige start mee te maken. En als het kan onder een even stralende zon.”

De tweede editie belooft minstens even spectaculair te worden. Zo wordt het programma uitgebreid tot een heus Rondeweekend, waardoor Antwerpen de place to be is tijdens het volledige Paasweekend.

Alle informatie over het weekend van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen is te vinden op www.DeRondeInAntwerpen.be.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is