Renovatie olympisch zwemcentrum Wezenberg zit op schema

Door Ludo Van Campenhout op 16 augustus 2018, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport
Wezenberg

Begin maart sloot olympisch zwemcentrum Wezenberg de deuren voor een grondige renovatie. De werken gaan goed vooruit. Volgens planning wordt de vernieuwde Wezenberg in de eerste helft van oktober opgeleverd.

Met bijna 3,5 miljoen euro van de stad en 765.000 euro van de Vlaamse overheid krijgt de Wezenberg een volledige make-over. Die bestaat uit vijf onderdelen, waarvoor de aannemer de voorbije maanden al heel wat werk verzette:

Kuip
De kuip krijgt een volledige herstelling, zowel van het beton aan de buitenzijde als van het tegelwerk aan de binnenkant. Momenteel is het betonherstel volledig klaar. In totaal herstelde de aannemer 220 vierkante meter betonoppervlakte aan de constructie en de kuip van het zwembad. Het tegelwerk is bijna klaar. De vernieuwing van de overloopgoot en de aansluitingen zit in de afwerkingsfase. 

Kleedkamers
De kleedkamers worden gemoderniseerd en uitgerust met nieuwe, hedendaagse voorzieningen. Ze worden momenteel geplaatst. De wasbakken en haardrogers zitten in de afwerkingsfase. 

Inkomzone
De inkomzone krijgt een facelift. De aannemer brengt op dit moment de aansluitingen aan en plaatst het meubilair.

Luchtbehandeling
De luchtgroepen moesten volledig vernieuwd worden. De nieuwe luchtgroepen worden momenteel aangesloten en afgewerkt. Het installeren van het nieuwe ventilatiesysteem met warmterecuperatie levert een jaarlijkse energiebesparing van 85.800 euro op. 

Waterbehandeling
Ook de waterbehandelingsinstallatie moest vervangen worden. In totaal komt er 1,9 kilometer aan nieuwe leidingen, waarvan een deel nu al gelegd is. Het betreft een speciale installatie die het spoelwater van de zandfilters recupereert voor het aanvullen van de bufferbakken en voor de douches. Dat levert een jaarlijkse besparing op de water- en elektriciteitsfactuur op van 41.000 euro. 

Bijkomende energiebesparende investeringen
Naast de bovenstaande voorziene renovatiewerken doet de stad voor 263.000 euro bijkomende energiebesparende investeringen.

In de loop van augustus vervangt de aannemer de verlichting boven het wedstrijdbad door led-verlichting en plaatst hij zonnepanelen. Dat levert respectievelijke jaarlijkse besparingen op verbruik op van 5.370 euro en 8.770 euro. 

De totale besparing op verbruik dankzij de nieuwe energie- en waterbesparende installaties bedraagt maar liefst 140.940 euro op jaarbasis. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is