Boksers klaar voor het Antwerps Boksgala

Door Ludo Van Campenhout op 11 november 2014, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Persoonlijk, Sport
Boksgala

Op zondag 23 november vindt het Antwerps Boksgala plaats in de Parkloods in Park Spoor Noord. Er worden dan vijf amateur- en vijf elitekampen gebokst. Met de organisatie van dit boksgala wil Sporting A de bokssport terug op de kaart zetten. Op donderdag 6 november werden de boksers voorgesteld aan de pers. ‘Alle boksers zijn fysiek en mentaal klaar voor hun kamp’, zegt coach Renald De Vulder van Antwerp Boxing Academy (ABA).

Na de successen van topbokser Sugar Jackson lag het boksen in Antwerpen niet stil. Jonge talenten staan nu klaar om de stap te zetten naar het elitecircuit en Antwerpse eliteboksers bonken op de Europese deur. Het Antwerps Boksgala is het ideale platform voor deze talenten om hun kunnen te tonen aan het Antwerpse publiek. Op zaterdag 23 november vinden er in de Parkloods in Park Spoor Noord vijf amateurkampen en vijf elitekampen plaats.

5 topkampen bij de elite

De eerste elitekamp tussen Innocent ‘Little Big Man’ Ayanwu en Reda Azzaoui is een partij van zes ronden van drie minuten. De Nederlandse bokser ‘Little Big Man’ bokst al twee jaar bij de ABA en dankt zijn bijnaam aan zijn gebeitelde lichaam en sloperswerk in de ring. Hij staat tegenover de technische bokser Azzaoui.

De tweede partij is een kamp om de Vlaamse titel bij de superwelters (-70kg) bij de vrouwen. In acht ronden van twee minuten bepalen Najat ‘Miss Nouni’ Hasnouni en Borislava Goranova wie de kampioenengordel mee naar huis mag nemen. Nieuwkomer ‘Miss Nouni’ zal haar werk hebben met haar tegenstander: Goranova heeft al 50 profkampen op haar palmares, Hasnouni nog maar 2.
De eerste topper van de avond is een kamp tussen Ayoub ‘The Prince’ Nefzi en Stanislav Nenkov uit Bulgarije. ‘The Prince’, uit de stal van De Vulder, heeft al heel wat titels verzameld: Belgisch en Benelux kampioen, IBF Internationaal en Continentaal kampioen. Hij bekampt de taaie Bulgaar in een partij van acht ronden van telkens drie minuten.

Meriton ‘Mr TNT’ Karaxha en Jean Pierre Habimana nemen het tegen elkaar op in de vierde elitekamp van de avond. Meriton dankt zijn bijnaam ‘Mr TNT’ aan het buskruit in zijn vuisten. Dit jonge talent uit de stal van De Vulder bokste vijf kampen waarvan hij er drie met KO won.

De absolute topaffiche van de avond is de internationale wedstrijd tussen Ermano ‘Il Dottore’ Fegatilli en Kristian Dochev. Fegatilli is een klasbak met Italiaans bloed en was al twee keer Europees kampioen. Een titel die hij terug probeert te veroveren en bouwt met deze kamp aan de weg terug naar de Europese kampioenengordel.

Tickets en info via www.antwerpsboksgala.com

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is