Antwerpen begint af te tellen naar de Ronde van Vlaanderen

Door Ludo Van Campenhout op 14 maart 2018, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Sport

Op zondag 1 april start de Ronde van Vlaanderen voor de tweede keer in Antwerpen. De stad maakt zich stilaan op voor Vlaanderens Mooiste. Nieuw is dat het ganse weekend in het teken van de koers zal staan: ook op zaterdag is er al heel wat te beleven met We Ride Flanders, het parcours voor wielertoeristen, en animatie in het fandorp. Zo is er onder meer zaterdagavond een optreden van Gabriel Rios. Ook wordt dit jaar de hashtag #mijnkoers gelanceerd, waarmee alle Antwerpenaars door Sporting A worden uitgenodigd om hun koersverhaal te delen.   

Vorig jaar verhuisde de start van de Ronde van Vlaanderen, de grootste Vlaamse eendaagse klassieke wielerwedstrijd, naar Antwerpen. Met een gloednieuwe en meer eigentijdse voorstelling van de renners op een groot podium op de Grote Markt, de start op de Scheldekaaien ter hoogte van Het Steen en het officiële fandorp op de Groenplaats werd het een sportieve topdag in Antwerpen.

De tweede editie belooft minstens even spectaculair te worden. Op zondag 1 april zal de Scheldestad opnieuw het prachtige decor zijn voor de start van de 102de Ronde van Vlaanderen. Het evenement wordt bovendien uitgebreid met ook op zaterdag al een aantrekkelijk programma, waardoor Antwerpen de place to be is tijdens het volledige Paasweekend.

Alle info over het weekend van de Ronde van Vlaanderen in Antwerpen is te vinden op www.derondeinantwerpen.be.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is