Aanbod Antwerp’s Most Brilliant-juweliers breidt uit

Door Ludo Van Campenhout op 21 november 2017, over deze onderwerpen: Algemeen, Antwerpen, Diamant

In februari 2014 lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre het kwaliteitslabel voor juweliers: Antwerp’s Most Brilliant. Onlangs werden de negende auditronde en de vierde herauditronde afgesloten. Een bijkomende juwelierszaak behaalde het label: Nadine Wijnants in de Kloosterstraat. Dat brengt het totale aantal op 24 juwelierszaken. Er vonden ook zeven heraudits plaats bij Gerhild Kirchner, Wim Meeussen Goudsmederij, Nico Taeymans, Joaillerie du Centre, Rembrandt Jordan, Roëll Jewellery en Studio TWEE. Allen mochten ze het label behouden na de heraudit. De 24 gelabelde zaken schrijven mee aan het diamantverhaal van Antwerpen, dat bezoekers tijdens Winter in Antwerpen kunnen ontdekken in de Diamond Dome op het Koningin Astridplein. In de schitterende constructie zal een 360 gradenfilm over diamant getoond worden, van mijn tot (ring)vinger.

Met de toevoeging van Nadine Wijnants aan het lijstje van Antwerp’s Most Brilliant-juweliers wordt nog maar eens bewezen dat Antwerpen een zeer divers aanbod heeft aan juweliers. Dat is niet verwonderlijk in een stad waar veel creatieve ondernemers actief zijn.

Dankzij het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant kunnen consumenten met vertrouwen kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en  juwelen in de Scheldestad. Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen kunnen het label immers halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar twee jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

Dankzij het label Antwerp’s Most Brilliant wordt Antwerpen nog sterker in de kijker geplaatst als dé stad bij uitstek om een kwalitatief juweel te kopen. Zowel voor de juweliers als de klanten is de objectieve garantie die het kwaliteitslabel biedt een extra troef. Dankzij een handige brochure zijn de gelabelde juwelierszaken makkelijk terug te vinden.

22 juweliers en 24 juwelierszaken laten Antwerp’s Most Brilliant schitteren

In totaal zijn er nu 22 juweliers die het label hebben, goed voor 24 juwelierszaken. De gelabelde juweliers bieden voor elke klant een gepast juweel: van haute joaillerie tot juwelen met parels en unieke stukken tot zeer aparte collecties met of zonder diamant. De nieuwe juwelierszaak Nadine Wijnants bevindt zich in het historische centrum (Kloosterstraat 26, 2000 Antwerpen) en bestaat sinds 1990. Een eigen taal ontwikkelen en schoonheid en kwaliteit creëren met aandacht voor vakmanschap is al 34 jaar haar passie. Unieke ontwerpen groeien door een intens contact met de klant. Haar grote voorbeeld: de Wiener Werkstätte. 

Zeven juweliers behouden label na heraudit

Twee jaar geleden ontvingen de volgende zeven juweliers voor de eerste keer het Antwerp’s Most Brilliant-label. Met succes werden zij na de vooropgestelde periode van twee jaar geherauditeerd.

  • Gerhild Kirchner (Oude Koornmarkt 51, 2000 Antwerpen)
  • Wim Meeussen Goudmederij (Wijngaardstraat 11, 2000 Antwerpen)
  • Nico Taeymans (Steenhouwersvest 17, 2000 Antwerpen)
  • Joaillerie du Centre (Vestingstraat 14, 2018 Antwerpen)
  • Rembrandt Jordan (Wijngaardstraat 18, 2000 Antwerpen)
  • Roëll Jewellery (Empire Shopping Center Boutique 8+9, Appelmansstraat 25, 2018 Antwerpen) 
  • Studio TWEE (Graaf Van Egmontstraat 33, 2000 Antwerpen)

Folder, website en app

Alle juweliers zijn terug te vinden in een gratis folder, die in zes talen verkrijgbaar is bij de toeristische balie aan de Grote Markt of in het station Antwerpen-Centraal. In de folder wordt uitgelegd wat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ betekent. Bovendien worden de klanten wegwijs gemaakt in het aanbod aan de hand van een korte profielomschrijving van elke juwelier en krijgen ze tips voor de aankoop van een diamant.

Alle Antwerp’s Most Brilliant-juweliers staan verder ook in de gratis applicatie ‘Antwerp loves diamonds’, beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen (smartphone & tablet) en op www.antwerpsmostbrilliant.be.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is